We cannot solve our problems
with the same level of thinking that created them.

Albert Einstein

Waarom Consciousness Coaching?

Veel van de fricties en problemen die we op dit moment zien in de wereld, hebben naar mijn idee in de kern te maken met een spirituele crisis: we zijn vergeten dat we onderdeel uitmaken van een groter geheel. Sterker nog, ik denk dat wij daar niet alleen onderdeel van zijn. Wij zijn het grotere geheel. Jij bent het geheel. Jij bent heel. En in die heelheid schuilt een enorme creërende kracht. We creëren onze werkelijkheid continu, elk moment van de dag, maar vaak zonder ons daarvan bewust te zijn. Dezelfde omstandigheden kunnen door verschillende mensen immers op heel verschillende manieren ervaren worden.

Een groot deel van onze ervaring in het nu wordt bepaald door ervaringen uit het verleden. We hebben nuttige lessen geleerd door levenservaringen en van mensen die ons wilden beschermen. Tegelijkertijd kan op een gegeven moment blijken dat die lessen geleid hebben tot belemmerende overtuigingen en geconditioneerd gedrag. En daarmee tot ervaringen die ons geen energie en voldoening (meer) opleveren. Het is dan tijd om een andere werkelijkheid te creëren. Dat is geen kwestie van simpelweg ander gedrag kiezen of aan ‘positief denken’ te gaan doen. Dat heb je vast al vaker geprobeerd, toch?

Er is een andere benadering nodig, die zich richt op de oorsprong van wat je tot nu toe gecreëerd hebt in je leven. Consciousness Coaching is zo’n benadering, die verder gaat dan alleen het niveau van denken en voelen. In Consciousness Coaching wordt bewustzijn centraal gesteld. Met bewustzijn bedoel ik dat ongrijpbare, onveranderlijke en onaanwijsbare deel in jou dat je gedachten, gevoelens en ervaringen waarneemt. Bewustzijn kan je inzetten als een middel om nieuwe perspectieven, en daarmee ook nieuwe acties en een nieuwe realiteit, te creëren.

Consciousness Coaching is in de kern gericht op het (her)ontdekken van de scheppende kracht van je bewustzijn, en leidt tot meer energie, voldoening en vertrouwen in je leven. Hoe ik met deze benadering werk, lees je hier.

Meer info? Neem contact op

Ervaar het zelf

De beste manier om erachter te komen of mijn coaching iets voor jou is, is natuurlijk om het zelf te ervaren.
Ik ontmoet je graag tijdens jouw gratis en vrijblijvende groeisessie!

Ja, dit wil ik ervaren!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang als eerste mijn aanbod van workshops en familieopstellingen

Krijg tips, inspiratie en links

En tuurlijk, je kunt je altijd weer afmelden